Over Dordrecht

Dordrecht

Dordt is Hollands oudste stad en is de plek waar de Merwede, Oude Maas en Noord samenkomen. De historische binnenstad bevat meer dan 1000 monumenten en is een ware ontdekkingsreis. De natuurliefhebber komt prima aan zijn trekken in de Hollandse Biesbosch, waarvan een groot gedeelte op Dordts grondgebied ligt. Dordrecht was in 2012 terecht evenementenstad van het jaar. Bed & Breakfast PuraVida is de perfecte uitvalbasis om de stad en omgeving Dordrecht te ontdekken. Voor elk wat wils!

Stadhuis Binnenstad

De middeleeuwse havens, de statige herenhuizen en pakhuizen en natuurlijk de Grote Kerk. De Dordtse binnenstad heeft veel te bieden voor geschiedenisliefhebbers. Maar Dordrecht biedt daarnaast ook heerlijke terrassen, restaurants en andere uitgaansmogelijkheden. Iedere vrijdag en zaterdag is er een gezellige markt.

Natuur

Vlak buiten de de bebouwing van Dordrecht vindt u Nationaal Park De Biesbosch. Een uniek zoetwatergetijdengebied waar op vele manieren te recreëren is. Wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen, varen, vissen, hier kan het allemaal. Bekijk de bevers en hun burchten of leer meer over de historie en de natuur in het bezoekerscentrum.

Omgeving Dordrecht

Ook de omgeving van Dordrecht biedt eindeloze mogelijkheden tot ontdekken. Buiten Dordrecht is ook veel moois te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de molens van Kinderdijk, een Unesco werelderfgoed gebied. Of bezoek juist het moderne, bruisende Rotterdam, een stad die je gezien moet hebben volgens ‘Lonely Planet’. Of bezoek de Brabantse Biesbosch en ontdek nog veel meer van dit unieke natuurgebied. Al deze locaties kunt u bezoeken met de Fast Ferry.